wo 20/03

Nationale Daltondag

Van: 08:00 • Tot: 09:30
Daltonschool Hillegom • Hillegom • Pr. Irenelaan 32, 2181 CZ Hillegom, Nederland

Hillegom - Tijdens de nationale Daltondag is iedereen van harte welkom om de daltonscholen te bezoeken. Op woensdag 20 maart staan van 9.00 uur tot 10.30 uur de deuren van Daltonschool Hillegom wagenwijd open. Sinds 2016 is school in de brede school gevestigd.

Op deze dag zullen de kinderen uit de bovenbouw de bezoekers rondleiden. Dit kunnen buurtbewoners zijn, maar ook ouders van toekomstige leerlingen. De Daltonmethode komt tegemoet aan de specifieke behoeften van ieder kind en geeft ruimte aan zijn of haar talenten, kracht en karakter. Daltonkinderen leren zichzelf en de wereld om hen heen goed kennen; weten wat ze waard zijn en kunnen goed omgaan met keuzes en verantwoordelijkheid.

De deuren van de lokalen zullen ook open staan. De bezoekers zullen tijdens de rondleiding in meerdere lokalen mee mogen kijken terwijl de school in bedrijf is.

vr 22/03

Muzikale tijdreis met Symphoenix

Van: 16:48 • Tot: 17:48
Philharmonie

Het Hillegoms blazersensemble Symphoenix reist af naar Haarlem. Zij verzorgt een optreden in de kleine zaal van de Philharmonie op vrijdag 22 maart.

Al 9 jaar op het podium
Symphoenix heeft al vele concerten in en rondom Hillegom gegeven. De muzikanten vinden het vooral leuk om uitdagingen aan te gaan, muzikaal en organisatorisch. Onder leiding van dirigent en arrangeur Rob Draijer hebben zij al diverse concerten gegeven met solisten, koren, tijdens festivals en benefietconcerten. Het repertoire is zeer breed: van klassiek tot hedendaags. “De weg naar het nieuwe concert toe is een muzikale tijdreis op zich,” aldus een van de leden. “Het ontdekken van de nieuwe muziekpartijen, van niets tot iets , van enkelspel naar samenspel .  Het begeleiden van de gastzangers. Het maakt de repetities boeiend en spannend . Zo komen we op een plezierige manier aan bij het doel van deze reis: Het delen van de muziek met ons publiek.”

Muzikale Tijdreis
Muziek is van alle tijden. Het is er altijd geweest en het zal er altijd zijn. Muziek kan je raken tot in je ziel, kan uitdagen en onder de huid kruipen, tilt je op uit het leven van alle dag en neemt je mee op reis. Op deze avond komt van alles voorbij tijdens de muzikale tijdreis van Symphoenix: van Bach tot Bruno Mars, van swing tot opera. Kaarten via www.Philharmonie.nl  of via 023-5121212 ( maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur)

Hulp bij belastingaangifte voor ouderen

Van: 23:00 • Tot: 23:00
Bloemswaard • Hillegom • Abellalaan 1, 2182 TX Hillegom, Nederland

Hillegom - Ook dit jaar kan het belasting aangifteformulier weer bij WelzijnsKompas ingevuld worden. In samenwerking met Accountants- en Belastingkantoor Van Velzen uit Warmond, wordt het belasting aangifteformulier voor het jaar 2018 ingevuld.

Wij starten deze service al op vrijdag 22 maart a.s. in het Dienstencentrum Elsbroek aan de Abellalaan 1 in Hillegom. Op deze dag staan de vrijwilligers van WelzijnsKompas klaar om de belastingpapieren in te vullen.

Op zaterdag 23 maart a.s. biedt Van Velzen de kwetsbare en oudere inwoners van Hillegom hulp bij het invullen van het belastingformulier. Voor het invullen van het formulier kan men terecht bij WelzijnsKompas, Dienstencentrum Elsbroek, Abellalaan 1 in Hillegom.

Particulieren met een vermogen hoger dan € 50.000,-- buiten de eigen woning, kunnen geen gebruik maken van deze dienst. De inkomensgrens is voor alleenstaanden € 35.000,-- en voor gehuwden/samenwonenden € 48.000,-- per jaar.

Belangrijk: Voor het invullen van de belastingaangifte is een geldige digid of machtigingscode nodig.

Wanneer men lid is van een ouderen- of vakbond, kan het belasting aangifteformulier ook bij hen ingevuld worden.

Indien men gebruik wilt maken van deze gratis service kan dit opgegeven worden bij WelzijnsKompas, telefoonnummer 75 71 00 (van 9.00 – 12.30 uur)
Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

za 23/03

Lentemarkt 2019

Van: 09:00 • Tot: 16:00
Hoofdstraat • Hillegom • Hoofdstraat, Hillegom, Nederland

Spirituele beurs

Van: 10:00 • Tot: 16:00
Kulturele Raad • Hillegom • Pr. Irenelaan 16, 2181 CZ Hillegom, Nederland
Op zaterdag 23 maart is er van 11.00-17.00 een spirituele beurs in Hillegom.
De beurs zal gehouden worden in de Kulturele Raad aan de Pr.
Irenelaan 16, 2181 CZ in Hillegom.
 
Meerdere standhouders delen op deze dag hun expertise op het gebied van bewustzijn, spiritualiteit en gezondheid. De maximale consultprijs is 15 euro.
 
Kom gerust langs, want de entree is gratis.
wo 27/03

Vriendinnendag 2019

Van: 13:00 • Tot: 15:00
Sv Hillegom • Hillegom • Van Den Endelaan 7d, 2182 ES Hillegom, Nederland

Hillegom - Voor alle meiden tussen de 6 en 12 jaar. Kom alleen of samen met vriendinnen voor een leuke sportieve middag! Deelname is gratis en na afloop is er voor alle deelneemsters een "GOODIEBAG". Voor informatie en/of aanmelden: sboonstra@sportsupport.nl

zo 31/03

De Rattenvanger

Van: 12:30 • Tot: 14:00
Kosten: €6,50
Kulturele Raad • Hillegom • Pr. Irenelaan 16, 2181 CZ Hillegom, Nederland

De RattenvangerVan oud ijzer maakt Luca een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten om te luisteren. Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij open doet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint… Met live muziek, poppenspel en humor brengen Ida en Michiel u naar een stad vol rattenDe rattenvanger van Hamelen is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn.

Zondag 31 maart 2019
1 Theatervoorstelling van 1,5 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 6,50
14:30 - 16:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
 

Presentatie magazine Hotel Flora 3

Van: 13:00 • Tot: 13:15
Kosten: € 5,00
Villa Flora, Hoofdstraat 55, Hillegom. • Hillegom • Hoofdstraat 55, 2181 EB Hillegom, Nederland

HILLEGOM – Op 31 maart verschijnt aflevering 3 van het
magazine Hotel Flora van het Rien van Nunen
Genootschap. Verhalen en gedichten over Hillegom en
Hillegommers, geschreven door journalisten die in het
bollendorp zijn opgegroeid.
Hillegom is de bakermat van een ongekend groot aantal
journalisten, die daar hun jeugd doorbrachten. Overal in de
media tref je ze aan: op radio, televisie en internet, in boeken,
kranten en tijdschriften. In 2010 richtten zij het Rien van Nunen
Genootschap op, vernoemd naar de legendarische Hillegomse
acteur die in de jaren zestig van de vorige eeuw de burgemeester van Swiebertje speelde. Deze
almaar groeiende club telt inmiddels 20 leden.

Talkshow
De nieuwste aflevering van Hotel Flora 3 wordt gepresenteerd op zondag 31 maart tijdens een
inmiddels legendarische talkshow onder leiding van Frénk van der Linden en Frenk der
Nederlanden. Zij voelen diverse bekende Hillegommers aan de tand over het thema helden en
hufters.
De bijeenkomst vindt plaats in Villa Flora, Hoofdstraat 55, Hillegom. Aanvang 15.00 uur, zaal
open 14.30 uur. De entree bedraagt € 5,-. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan via e-mail:
rienvannunengenootschap@xs4all.nl

Magazine Hotel Flora 3

Van: 13:00 • Tot: 13:15
Kosten: €5,-
Villa Flora • Hillegom • Hoofdstraat 55, 2181 EB Hillegom, Nederland

Hillegom – op 31 maart verschijnt de derde aflevering van het magazine Hotel Flora van het Rien van Nunen Genootschap. Het magazine bevat verhalen en gedichten over Hillegom en zijn inwoners, geschreven door journalisten die in het bollendorp zijn opgegroeid.

Een ongekend groot aantal journalisten bracht hun jeugd door in Hillegom. Overal in de media tref je ze aan: op radio, televisie en internet, in boeken, kranten en tijdschriften. In 2010 richtten zij het Rien van Nunen Genootschapop, vernoemd naar de legendarische Hillegomse acteur Rien van Nunen, die in de jaren zestig de burgemeester van Swiebertje speelde. Deze almaar groeiende club telt inmiddels 20 leden.

TALKSHOW

De nieuwste aflevering van Hotel Flora 3 wordt op zondag 31 maart gepresenteerd tijdens een inmiddels legendarische talkshow onder leiding van Frénk van der Linden en Frenk der Nederlanden. Zij voelen diverse bekende Hillegommers aan de tand over het thema ‘helden en hufters’.

De bijeenkomst vindt plaats in Villa Flora, te Hoofdstraat 55 in Hillegom. De aanvang is om 15:00 uur en de zaal is vanaf 14:30 uur open. De entree bedraagt €5,-. Reserveren is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar rienvannunengenootschap@xs4all.nl.  

za 06/04

expo Lentekriebels

Van: 11:00 • Tot: 15:00
Henri Dunantplein 2 • Hillegom • Henri Dunantplein 2, 2181 EM Hillegom, Nederland

Meer informatie volgt

En Toen Ineens

Van: 18:30 • Tot: 20:00
Kosten: €15,-
Kulturele Raad • Hillegom • Pr. Irenelaan 16, 2181 CZ Hillegom, Nederland

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies.  

In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.  

EN TOEN INEENS laat in een wervelend programma de hele Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. 

Zaterdag 6 april 2019
Prijs: € 15,00
20:30 - 22:00
Locatie: Kulturele Raad
 
zo 07/04

Lentebier Event

Van: 11:00 • Tot: 16:00
Kosten: €20,- / €25,-
Hillegom

6 Heerlijke lentebieren op 6 verschillende locaties in Hillegom geserveerd met heerlijke hapjes.

vr 12/04

Koningsspelen

Van: 06:30 • Tot: 10:00
Sv Hillegom • Hillegom • Van Den Endelaan 7d, 2182 ES Hillegom, Nederland

Hillegom - De Koningsspelen worden dit jaar voor de zevende keer op rij georganiseerd. Het 1e jaar werden de spelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De daaropvolgende jaren zijn wij aangesloten bij de landelijke Koningsspelen. Ieder jaar is het een enorme uitdaging om zo’n kleine 1300 kinderen een dag vol plezier te laten beleven en voldoende sportaanbieders en vrijwilligers te vinden voor de organisatie en uitvoering van deze dag. Tot nu toe is dit altijd gelukt! Mede met dank aan alle enthousiaste samenwerkingspartners en sponsors. We zijn ontzettend blij en trots dat we ook dit jaar weer een Koningsspelen editie kunnen organiseren.

za 13/04

Bloemencorso 2019

Van: 14:00 • Tot: 16:00
Centrum

Bcb -2019-thema -email (5)Zaterdag 13 april start om 9.15 de 40 kilometer lange tocht van het Vuurtorenplein in Noordwijk totdat hij 's avonds om 22.00 uur eindigt bij Raaks in Haarlem. Zie de route voor de details

HILLEGOM  
Leidsestraat - Arnoudbrug 16.15
- Stoplicht N207 16.21
- Boerderij St. Helena’s Hoeve 16.27
- Stoplicht Singel 16.35
- C.S. Weijers 16.47
- Stoplicht Olympiaweg 16.52
Rotonde Leidsestraat - Hoofdstraat 16.55
- Cafe ‘Houttuin’ – Gemeentehuis             17.00
- HCR Flora 17.04
Rotonde Hoofdstraat à Weeresteinstraat  17.08
- Prinses Irenelaan 17.11
- Van Tetstraat  17.16
- RotondeWeeresteinstraat / Pastoorslaan / Oude Weerlaan  17.24
- Patrimoniumstraat 17.30
- Oosteinderlaan 17.38
Haarlemmerstraat – Bethlehemlaan 17.42
-Winterrustlaan 17.49 

wo 17/04

Schoolhandbaltoernooi

Van: 11:00 • Tot: 15:00
Sv Hillegom • Hillegom • Van Den Endelaan 7d, 2182 ES Hillegom, Nederland

Hillegom - Het toernooi vindt plaats op sportpark "de Zanderij" en is voor de groepen drie tot en met acht. Teams kunnen zich aanmelden via de gymnastiekleerkracht. Groep 3 en 4 spelen met 5 veldspelers en een keeper en de andere groepen spelen met 6 veldspelers en 1 keeper. Tip: minimaal 1 wisselspeler per team.

vr 26/04

Koningsdag 2019

Van: 22:00 • Tot: 22:00
Hillegom • Hillegom • Hillegom, Nederland

Het complete programma volgt binnenkort.

za 18/05

Johnny ontmoet Shaffy

Van: 18:30 • Tot: 20:00
Kosten: 15,-
Kulturele Raad • Hillegom • Pr. Irenelaan 16, 2181 CZ Hillegom, Nederland

Op een verrukkelijke muzikale en humoristische reis door twee levens, soms groots, soms heel klein, struikelen we over de verschillen, overeenkomsten en ontroerende paradoxen.

Johnny Jordaan en Ramses Shaffy, niet voor het eerst samen in één theater, wel voor het eerst een ontmoeting op een dieper menselijk niveau, los van sterrenstatus bekeken vanuit het heden

Zang: Martin Spee en Hanneke van den Biggelaar
Piano en arrangementen: Johan Hoogeboom
Advies: Kick van der Veer Explicateur: Luuk Wijmans

za 08/06

North Sea Cup

Van: 06:00 • Tot: 16:00
De Vosse • Hillegom • Vosselaan 152, 2181 CD Hillegom, Nederland

Zaterdag 8 juni 2019 zal de tweede North Sea Cup plaatsvinden in sporthal de Vosse in Hillegom. Dit internationale ritmisch gym toernooi op A, B en C niveau wordt georganiseerd door Jahn Hillegom. Voor meer informatie: northseacuphillegom@gmail.com.

do 27/06

Van: 22:00 • Tot: 22:00
Kosten: 1000 Euro
Bij mij thuis • -
za 29/06

Hillegoms Muziekfeest avondprogramma

Van: 16:30 • Tot: 21:45
Kosten: €12,50
Hoftuin Hillegom • Hillegom • Hoofdstraat 115, 2181 EC Hillegom, Nederland

Het Hillegoms Muziekfeest is het allergrootste én gezelligste muziek-evenement van de Bollenstreek voor jong én oud met ieder jaar weer Nederlandse top-artiesten. Een evenement is op 29 juni in de prachtige hoftuin van Hillegom. Een unieke sfeer en beleving. Muziek, drankjes en food! Daar ben jij toch ook bij?!

19:00 › The Night Flight
19.30 › Sieneke
20:00 › Pascal Redekker
21:30 › Wolter Kroes
21:00 › The Night Flight
21:30 › Rob van Dam
21:50 › Christa Kerdijk
22:10 › Martijn Stam
22:30 › Frans Bauer
23:00 › Snollebollekes
23:30 › The Night Flight

za 06/07

Hillegom Romantique

Van: 22:00 • Tot: 22:00
Hoftuin • Hillegom • Hoofdstraat 152, 2181 EH Hillegom, Nederland

Meer informatie volgt.

 

do 29/08

Jaarmarkt 2019

Van: 10:00 • Tot: 19:00
Centrum

Op donderdag 28 augustus 2019 is weer de Jaarmarkt. Het hele dorp zal dan weer vol staan met gezellige kraampjes. In de Hoftuin zullen verschillende activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Een markt voor jong en oud, kortom voor iedereen.

vr 13/09

Kortebaandraverij

Van: 11:00 • Tot: 16:00
Meerlaan • Meerlaan, Nederland

Meer informatie volgt.

za 14/12

Kerstmarkt 2019

Van: 09:00 • Tot: 16:00
Centrum • Hillegom • Hoofdstraat, Hillegom, Nederland