Het lekkerste vlees van de Blaarkopkoe vindt u bij Elsbroekerwei, ook bent u bij ons aan het juiste adres voor:

Verse Boerenzuivel, Verse eieren, Echte Roomboter, Biologische Boerenkaas,Klein Duimpje bier, Het wekelijkse Biologische Groentepakket, Ook iedere week verse Appels Peren, Stoofpeertjes, Biologische groente en vruchtensappen van Schulp.

Openingstijden boerderijwinkel
vrijdag van 13:00 tot 18:00
zaterdag van 9:00 tot 15:00

Elsbroekerwei Blaarkoppen en Bloembollen geschiedenis

De Elsbroekerpolder ook wel Gerrit Avenbeeckpolder genaamd, bestaat al sinds de 16e eeuw als weidegrond. In de loop der eeuwen is er veel veranderd rondom het veenweidegebied tussen de oude duinen en het Haarlemmermeer. Zo is de Ringvaart gegraven en het Haarlemmermeer drooggelegd rond 1850, de duinen aan de overkant van de Leidsestraat zijn aan het begin van de 20e eeuw afgegraven, op deze zandgrond werden voortaan bloembollen geteeld. In de polder zelf is woonwijk Elsbroek gebouwd, de provinciale weg N207 aangelegd, en er verrees een compleet bedrijventerrein inclusief McDonalds, waarbij bezoekers over het weiland heenkijken. Op het laatste stukje open Elsbroekerpolder lopen de blaarkopkoeien van het boerenbedrijf van de zevende generatie familie Zeestraten.

Het weiland heeft in 2006 een natuurbestemming gekregen. Weidevogels zoals kieviten, grutto’s, tureluurs vertoeven graag tussen de blaarkoppen in de Elsbroekerwei. Deze bedreigde weidevogels foerageren en broeden in grote getale in het gebied. In de bedrijfsvoering wordt altijd al veel rekening gehouden met de weidevogels, zo wordt het gras pas later in het seizoen gemaaid, en laten we gras langs slootkanten staan als ‘vluchtstroken’ voor de kuikens.

www.elsbroekerwei.nl