Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag. Dit jaar wordt Open Monumentendag in Hillegom gehouden op zaterdag 11 september.

Het thema van dit jaar is “Mijn monument is jouw monument” en gastvrijheid staat voorop, met inachtneming van de coronamaatregelen. Om de toeloop van bezoekers te spreiden vindt daarom dit jaar geen centrale opening plaats op een van de locaties – het hijsen van de vlag voor het persmoment hopen we volgend jaar weer te kunnen doen. Dat doet niets af aan de tijd en moeite die door veel vrijwilligers van de deelnemende locaties hierin is gestoken.

Tijdens Open Monumentendag worden bezoekers gastvrij onthaald bij De St. Jozef- en Martinuskerk, de Maartenskerk, Open Hof, Schülte-Küperjanshof (bij jongere Hillegommers beter bekend als de heemtuin), Kwekerij Veelzorg en bij Het Honingmagazijn van de imkerij Weerlanerpolder.

Wie op pad gaat op zaterdag 11 september hoeft alleen maar de mobiele telefoon bij zich te steken: op de app VoetstAPPen van Stichting Vrienden van Oud Hillegom zijn alle deelnemende locaties en openingstijden vermeld.

Alle bekendgemaakte activiteiten van Open Monumentendag vindt u op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl.