Een van de oudste nog bestaande tuinbouwbedrijven van Hillegom is Royal Van Zanten. Het bedrijf is opgericht in 1862 en groeide in ruim anderhalve eeuw uit van een bloembollenkwekerij en -handel tot een toonaangevend internationaal sierteeltbedrijf.

Royal Van Zanten komt voort uit de kwekerij die Rutgerd Veldhuyzen van Zanten in 1822 op de Zanderij van Six begon. Daar teelde hij aanvankelijk aardappelen en groenten. Zijn zoon Gerrit had een vooruitziende blik en ging daarnaast ook bloembollen kweken. In 1862 nam hij een eigen bedrijf aan het eind van de Pastoorslaan in gebruik, dat in 1911 werd uitgebreid met nieuwe bollenschuren aan de westkant van de spoorlijn. Gebr. Van Zanten mocht zich in 1901 Koninklijke Van Zanten gaan noemen.
Inmiddels worden er bij Royal Van Zanten al lang niet meer alleen bloembollen verhandeld. Het bedrijf heeft een groot assortiment uitgangsmateriaal voor snijbloemen en potplanten. De productielocaties liggen in Zuid-Afrika en Oeganda en de klanten zijn verspreid over alle delen van de wereld.