Aan de Marconistraat 10 is een nieuw parcours aangelegd waar jong(vanaf leeftijd 10 jaar) en oud hun behendigheid kunnen testen op de nieuwe Drift Trikes.
Deze uitdagende baan, de eerste in Nederland is een nieuw initiatief van Edgar Lindeman en Servazio van der Horst .
Drift trikes zijn nl. driewielers die door slippende achterwielen behendigheid vragen van de driver.
Op de plek waar eerst Freestyle Gymnastic Hillegom zat met freerunnen en trampoline springen is nu een leuk parcours aangelegd.
Zaterdag zal wethouder Jan van Rijn het eerste startschot geven en zullen de spelers van SV Hillegom JO11-2 (kampioen van de zomercompetitie) het parcours voor de eerste keer verkennen. Natuurlijk zijn ook hun vrienden, ouders en broers en zusters uitgenodigd.
Na de opening mag heel Hillegom en wijde omgeving deze nieuwe rage ontdekken.
De officiële opening is om 14.30 uur en daarna mogen telkens vier kids of ouders even lekker driften voor een openingstarief van 5 euro voor 5 min.
Meer informatie over openingstijden en tarieven is te vinden op https://www.drift-trikes.nl/
Om ons goed te bereiken kun je parkeren op de Industriekade en wandelen tussen gebouw 9 en 11 door de steeg naar de ingang.

Meer informatie over openingstijden en tarieven is te vinden op https://www.drift-trikes.nl/

Wat is een drift trike?
De drift trikes zijn gemaakt van (zoals de naam al doet vermoeden) driewielers, oorspronkelijk voor kinderen. Ze worden gekenmerkt door een groot voorwiel en 2 kleinere achterwielen. Deze achterwielen zijn zeer cilindrisch en maken zo de “drift” mogelijk. De originele drift trikes hadden geen aandrijving en waren alleen bedoeld om een berg af te rijden, vergelijkbaar met zeepkisten, en door de bochten te glijden(driften). De drift trikes in Hillegom zijn voorzien van elektrische motoren en dus nu geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouderen.