Op zaterdag 7 en zondag 8 november staat van 11 – 16 uur de 3e editie van het Cultuurfestival/Atelierroute gepland. De opzet is wel echt anders dan die van voorgaande jaren en door de Corona maatregelen zijn de plannen al diverse keren aangepast. Toch zijn de organisatoren blij dat het er nog steeds naar uit ziet dat het in deze aangepaste vorm door zal kunnen gaan.

Door heel Hillegom, en net over de grens van Bennebroek en De Zilk, zullen 90 kunstenaars hun werk exposeren op 30 verschillende locaties. Soms exposeert een kunstenaar in eigen atelier thuis, soms op een grote locatie met 7 of meer kunstenaars bij elkaar. Er zal meer dan voldoende en heel verschillend werk te zien zijn. Van hout tot glas, van schilderijen tot keramiek, van sprokkelkunst tot weefwerken.

In de gymzaal van de  Savioschool aan de Irenelaan 32 in Hillegom zullen op zaterdag een mini musical en optredens te zien zijn van Hillegomse basisschool leerlingen in het kader van het project ‘Verwonder om de hoek’. Op zondag zijn daar de voormalige dorpsdichters van Hillegom en Lisse actief bezig en er wordt nu hard gewerkt om er een livestream op groot scherm mogelijk te maken van alle andere locaties.

Op deze locatie wordt ook een overzichtstentoonstelling ingericht en zal van iedere kunstenaar een werk te zien zijn. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken voor het werk dat men wil gaan bekijken.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang en de Corona maatregelen zullen strikt opgevolgd worden, maar de organisatie gaat ervan uit dat het mogelijk is om er voor iedere bezoeker een bijzonder weekend van te maken.

Ga voor meer informatie naar https://www.cultuurfestivalhillegom.nl/