De herinrichting van Hoofdstraat Midden is onderdeel van de centrumplannen. Met de uitvoering van de centrumplannen maken we Hillegom mooier. Het deelproject Hoofdstraat Midden verbindt de recent ingericht Houttuin met de Hoofdstraat Noord en het Van Nispenpark (in uitvoering).

Wat gaan we doen?

De gehele Hoofdstraat krijgt dezelfde uitstraling zoals nu al in zuidelijke deel van de Hoofdstraat zichtbaar is.

Naast de Hoofdstraat worden ook de zijstraten aangepakt. Het gaat daarbij om de complete Meerstraatpromenade, de passage langs de Hema, de passage naast Schulte en de passage bij de Dekamarkt (richting het Henri Dunantplein). Ook delen van de Ambachtstraat, de Meerdorpstraat, Middenstraat en Hofstraat krijgen de mooie nieuwe uitstraling.

In de Hoofdstraat planten we verschillende boomsoorten, de verlichting wordt aangepakt en er komen houten zitbankjes en nieuwe afvalbakken. In de Meerstraatpromenade komen plantenbakken met bankjes.

Door een nieuwe verkeersveilige inrichting is flexibel gebruik van de winkelstraat mogelijk. Het fietsverbod op zaterdagen komt te vervallen. In de zijstraten komen meer voorzieningen om fietsen te stallen. Auto’s zijn op zaterdag verboden. In de Hoofdstraat komen geen stoepranden. Dat is fijner voor evenementen en markten.

Planning

De herinrichting van de Hoofdstraat start aansluitend aan de herinrichting van Hoofdstraat Noord. Dit is volgens de planning in oktober 2019. Rond de Kerstdagen en oud & nieuw zijn er geen werkzaamheden. Voor de bloemencorso van 2020 is de Hoofdstraat klaar. Aansluitend volgen de werkzaamheden in de zijstraten. Medio 2020 is het werk gereed.