Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag. Dit jaar wordt Open Monumentendag in Hillegom gehouden op zaterdag 11 september. Wethouder Karin Hoekstra zal om 10.00 uur formeel Open Monumentendag openen met het hijsen van de vlag bij de Maartenskerk.

Het landelijke thema van Open Monumentendag 2022 is Duurzaamheid. Omdat dit ook bij de gemeente Hillegom hoog op de agenda staat, heeft de gemeente gezorgd voor twee energiecoaches die in de Hoftuin bezoekers informeren over toepassingen van duurzaamheid.

De Maartenskerk is een staalkaart van zeven eeuwen duurzame kerkgang en rentmeesterschap, zichtbaar zowel in het gebouw als in de talloze voorwerpen en gebruiksartikelen. De Maartenskerk is tot 16.00 uur geopend.

 

De Sint Jozef en Sint Martinuskerk is evenals de Maartenskerk een vaste deelnemer van de Hillegomse Open Monumentendag. Ook bij hen wappert de vlag van 10.00-16.00 uur. Zij brengen de expositie “Een huisje met een kruisje”. Ook zullen de koren van de kerk een aantal korte optredens geven.

Daarnaast is Kwekerij Veelzorg geopend van 10.00-14.00 uur. De vrijwilligers houden een boekenverkoop en verkoop van de exclusieve Hillegomse wenskaarten van de Vrienden (alles alleen contant).

Exclusief voor deze Open Monumentendag is d’Oude handwerkschool (Kerkplein 6) geopend van 12.00-15.00 uur. De bewoners informeren bezoekers over de historie van dit gemeentelijke monument in het Beschermde Dorpsgezicht.

In ’t Hof van Hillegom verzorgen vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom twee rondleidingen: om 11.00 uur en om 13.00 uur worden hiervoor de deuren van ’t Hof geopend. Daarnaast zijn de twee energiecoaches in de Hoftuin beschikbaar voor informatie over duurzaamheid.

 

Alle bekendgemaakte activiteiten tijdens Open Monumentendag Hillegom vindt u op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl.