Opening: zondagmiddag 8 maart op Kwekerij Veelzorg
Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum en de vrijwilligersorganisatie doet dat onder meer door het houden van maar liefst 7 themamaanden waarin onder meer exposities en bijbehorende wandelingen zijn opgenomen.

Maart is de eerste themamaand en heeft als onderwerp “Hillegomse bloembollengeschiedenis”. De bijbehorende expositie wordt geopend op zondag 8 maart om 14.00 uur in de Holkamer van Kwekerij Veelzorg. Hiervoor is het archief en de schatkamer van de Vrienden opengetrokken, wat resulteert in veel gebruiksvoorwerpen van vroeger en aan het bloembollenvak gerelateerde gedenk-voorwerpen, een presentatie van de geschiedenis van het bloembollenvak en de samenstelling van een leuke wandeling.

De vrijwilligers voorzien in extra openstellingen van hun clubhuis op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. Behalve de dinsdagavond-openstellingen kan de expositie ook bezichtigd worden op zondag 8 en 29 maart en op de dinsdagmiddag 10 maart, van 14.00-16.30 uur met gratis entree.

Deelname aan de themawandeling van 29 maart is € 5,– inclusief koffie/thee en wat lekkers. De wandeling start om 14.00 uur op Kwekerij Veelzorg en duurt ongeveer anderhalf uur.

foto Jacolien vd Valk