Vrienden publiceren boek “Verhalen uit Hillegom”

Spoorzoeken door Hillegom met Vrienden-boek
Elke twee weken schrijft Jacolien van der Valk een column in De Hillegommer / LisserNieuws onder de titel ‘Sporen van vroeger’. Inmiddels zijn 150 columns van haar hand in de krant verschenen; de ene keer gaat het over iets heel ouds, een andere keer over de recentere geschiedenis. Maar altijd over iets dat Hillegom en de Hillegommers aangaat, met een bruggetje naar het heden en naar de activiteiten van Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de stichting in 2020 hebben de Vrienden van Oud Hillegom een selectie van 60 columns gebundeld in een boek genaamd “Verhalen uit Hillegom”. Dit boek wordt gepresenteerd tijdens de Vriendenavond van vrijdag 6 maart en is vanaf dan te koop bij de stichting en bij The Read Shop in Hillegom. De prijs van het boek is € 11,–.

“Voor een boekje van 128 pagina’s op A5-formaat is dat een ‘Vriend-e-lijke’ prijs”, zo meldt Jacolien van der Valk. “Er zit maar een kleine verkoopmarge op en daar hebben we bewust voor gekozen. Als onderdeel van het 30-jarig jubileum wil de stichting graag activiteiten organiseren die de verbinding tussen toen en nu benadrukken en dit boek is er een van. Het gaat dan niet om een verdienmodel maar om iets leuks te doen voor Hillegom en de Hillegommers.”

In de krant wordt bij iedere column een kleine foto geplaatst maar in het boek wordt steviger uitgepakt: het bevat meer dan 170 foto’s, waarvan een aantal speciaal voor het boek gemaakt. “Onze vrijwilligers gaan professioneel te werk bij onze publicaties en we streven een hoge kwaliteit na”, legt de auteur van het boek uit. “Jan Zeilemaker zorgde ook bij dit boek voor de vormgeving en heeft een mooi resultaat geleverd om te lezen en naar te kijken. Onze beeldbewerker Harry Prins heeft een aantal nieuwe foto’s gemaakt waar de oude foto’s niet mooi genoeg waren om in druk te verschijnen en ‘poetste’ de andere beelden op. Beeldbewerking wordt niet altijd serieus genomen bij publicaties, maar wel door ons. We zijn dan ook trots op het resultaat en hopen dat veel mensen, opnieuw of voor het eerst, genieten van de sporen van vroeger in Hillegom.”

De Vriendenavond wordt gehouden in De Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, Hillegom. Start om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Entree € 5,– inclusief een consumptie. Iedereen is van harte welkom.

foto Jacolien vd Valk